HOME FOLLOW+ TUTOBIES NOVEL PUISI SOALAN? TEMPAHAN

Thursday, December 4, 2014

Segmen " Jom jadi sahabat! " By Hana


Tamat 12.12.2014
Hello,semua. Hari ini saya join segmen dari blog adik hana. Kalau nak join, silalah tekan pada gambar itu ye. Tengok banner dia, comel aje gambar dia XD Bukan main lagi. Gosh, this is my second blog yang hanya untuk giveaway dan contest saja :3 So, my first blog is here. Adik hana nak cari sahabat blogging katanya. So, meh sini saya jadi sahabat awak xD As long as awak belanja big apple donut. Aha, just joking :D Buat entri, tok sah lah nak serius memanjang kan?



Biodata tentang Adik hana:
Nama: Farhana Idrus.
Umur: 14 tahun.
Mangsa PT3 tahun depan xD
She's sabahan blogger,beb :D

Jadi sahabat ini, mestilah bermula dari stranger. Kemudian, dari stranger bertukar jadi kawan biasa-biasa. Kawan biasa-biasa bertukar jadi kawan baik.... Sampai jadi sahabat sehingga hujung nyawa. Nak kata selama-lamanya pun tak boleh, sebab tak semua benda yang kekal dalam dunia ini.

Segmen ini tak adalah banyak syarat. Jadi, senanglah kauorang nak join bukan? Ala, tak payah malu-malu. Ada mata kan? Ada hidung kan? Ada tangan kan? Terjahlah blog adik ini. Plus ganjarannya menarik tau. She'll promote your blog.

Ganjaran:
- 3 peserta terawal akan di-promote selama sebulan.
- Senarai peserta akan diupdate.
- Peserta paling awesome, Hana akan buat satu entri dia. So, orang tu lah jadi BF ops best friend k. XD

Nak cerita pasal fakta, er... Entahlah.
10 Fakta tentang C.Violet / NSYDH
  • Suka makan
  • Suka blogwalking
  • Habiskan masa dengan novel
  • Habiskan masa dengan anime
  • Suka membuat novel. (Insya Allah, ada rezeki, saya hantar karya.)
  • Suka karaoke jamban. Bukan karok di jamban. Karok depan lappy aje pun.
  • Fanatik dengan bahasa Jepun.
  • Mudah cair dengan anime.
  • Talkative bila orang banyak cakap.
  • Dianggap tiada perasaan atau lebih mudah, robot. Gelaran yang diberikan oleh kawan-kawan dan adik sendiri =="


3 Fakta buruk tentang C.Violet / NSYDH
  • Suka membebel
  • Cerewet
  • Naik angin bila tension.
Bila dah tahu nih, toksah nak kata apalah .___. saya memang begini perangainya. *Tutup muka* Saya nak awak join,okay?!

Yang kena tag: (tahu dia tak suruh, tapi suka hati sayalah :P )

16 comments:

  1. Assalamualaikum! Hye kak sweety! :) Hahaha kakak ni lawak plus baik gila.
    Heheheh Hana pon suka karaoke jamban. Hhehehe kidding! tapi yg part cerewet & suka membebel tu memang serupa macam Hana.*Pass dari jauh. Apa2 pun Tenkiuu sebb sudi join n' willing to be my friend :) jom Bw kat blog peserta lain http://cicihana.blogspot.com/2014/12/senarai-peserta-segmen-jom-jadi-sahabat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol xD Waalaikummusalam. Gosh, you call me sweety? XD I'm gonna die. Lol. :D Yeahyeah. So, gimme five,little sis :P

      Delete
  2. daripada segmen yang sama ^^

    http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana.html

    ReplyDelete
  3. singgah dari segmen yang sama, dah lama follow sini
    http://andisakinah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana.html?showComment=1417747538588#c4211405778147987470

    ReplyDelete
  4. http://andisakinah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana.html

    ReplyDelete
  5. tq tag cikfafa. selamat bersegmen yer!^^

    ReplyDelete
  6. eh eh. kena tag la. hehe. tq tag ye. selamat bersegmen! insyaALLAH nnti akan join laju2. ^_^

    ReplyDelete
  7. Konnichiwa ~♬
    Bw dr segmen sama.. Hehe pnah jgk dulu gila budaya jepun jgk. Smpe skrg pn ske lg jgk ^.^v

    My Blog
    ASDY Dimension.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. terima kasih tag ina... selamat bersegmen ^^

    ReplyDelete
  9. Ain blogwalking sini.. Lets be friend :D http://nurain-syahirah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana.html

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. Dari segmen yang sama. Salam ukhwah :D
    http://intannabina.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana.html

    ReplyDelete
  11. hai. Aisyah pun dari segmen sama. selamat bersegmen.

    http://thebungapink.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana_5.html

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum. Membalas kunjungan. Wahh.. Akak pun suka makan. Tak memilih sngt bab makan ni. Sbb tu selalu merungut klau berat badan naik. Padahal salah diri sendiri sbb tak control makan. Haha :)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum! Hye Kak c.Violet! ^^ SalamJumaat :) Terima kasih sekali lagi sebb join.
    Jom pergi web ni -> http://cicihana.blogspot.com/2014/12/special-entri-kepada-peserta-segmen-hana.html *Psstt!! ada special entry untuk semua peserta :)

    ReplyDelete